Kosár

Korábbi recepteink között már szerepelt a vega bolognai, darált hús helyett vöröslencsével. Na itt is hasonló alapokon nyugszik a dolog, csak most egy másik nagyon kedvelt egytálételt, a chilisbabot készítjük el vele!

Hozzávalók:
Olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
füstölt paprika
őrölt kömény, római kömény, koriander
chilipehely
200 g vöröslencse
200 g vörösbab konzerv lecsepegtetve
400 g paradicsomszósz/darabolt paradicsomkonzerv
400 ml alaplé/víz
friss petrezselyem
vörös cheddar sajt
kevés tejföl

A vöröslencsét 10-15 percre beáztatjuk, esetleg kevés sóval előfőzzük. Az olívaolajon megpirítjuk a kétfajta apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük, megszórjuk a fűszerekkel, majd felöntjük az alaplével/vízzel és a darabolt paradicsommal. Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és az előáztatott/főtt lencsét. Addig főzzük, míg összepuhulnak a hüvelyesek, majd a végén megszórjuk friss petrezselyemmel.

Tejföllel, reszelt cheddar sajttal és rizzsel tálaljuk. 😉

Jó étvágyat hozzá!

Fitkifli.hu

Szólj hozzá

Írj üzenetet!