Kosár

Talán az egyik legnagyobb kihívás a rendszeres testmozgás beépítésére az életünkben az, hogy időt találjunk rá. A napi 8 óra munka, a háztartás, gyereknevelés és sok más egyéb millió teendő mellett szinte lehetetlennek tűnik megtalálni a magunkra szánható időt. Ennek hiányában azonban sosem fogjuk tudni jól érezni magunkat a bőrünkben, így hát kell, hogy legyen megoldás! Íme néhány hasznos tanács, hogy hogyan tudsz időt szakítani a mozgásra kifogások nélkül!

  • Eddz reggel!

Bár elkezdeni vagy nekiindulni nagyon nehéz, de ha már a napod elejét mozgással indítod, sokkal nyugodtabb lelkiismerettel és sokkal frissebben tudod indítani a napod és ez a lendület jó eséllyel az egész napodat végigkíséri majd! És ami a legjobb, hogy nem kell már a nap további részében tervezgetned az esti edzés besuvasztását sem! Érdemes kipróbálni!

  • Eddz otthon is!

Rengeteg időt tudsz megspórolni azzal, ha a saját otthonod egyben az edzőtermed is! Nincs utazási idő, parkolókeresés, sorban állás az edzőteremben stb. stb., amikor van egy szabad fél órád, csak öltözz át, kapcsold be a laptopod vagy okostelevíziós és már mehet is! Jó szívvel ajánljuk időhiányban szenvedőknek!

  • Töltsd meg a napjaidat több aktivitással!

Ha aktív edzésmunkára nincs is időd egy egy nap, akkor is tudod a napjaidat kicsit aktívabbá tenni! A nagybevásárlást autóval például ne erre a napra tedd, inkább kerekedj fel és gyalogolj el egy közeli boltba, ahol meg tudod venni a legszükségesebbeket és máris csempésztél egy kis sétát és cipekedést a napodba! Lift helyett ezeken a napokon válaszd a lépcsőt! Mosogatás közben emelkedj lápujjhegyre, szorítsd meg farizmaidat, végezz néhány guggolást közben! Mert nincs lehetetlen, csak tehetetlen! 😉

  • Csinálj rövidebb edzéseket gyakrabban!

Ha a 60 perces vagy hosszabb órák egyáltalán nem férnek bele a napjaidba, válassz rövidebb edzéseket! Már 10-20-30 perc mozgással is előrébb vagy és hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad utána!

  • Tervezz előre és valósítsd is meg!

Fontos, hogy legyen egy terved, hogy melyik nap szeretnél mozogni és azokhoz tartsd is magad, így nem úszol el a teendőkkel és megfelelően tudod csoportosítani feladataidat is! Ha ez megvan, nincs is más dolgod, mint hogy ne hagyd saját magadat lebeszélni az edzésről, tarts ki a terveid mellett és valósítsd is meg!

Szólj hozzá

Írj üzenetet!