Kosár

Ki ne szeretné a jó kis kolbászos-tejfölös hagyományos rakott krumplit?! De vajon hogyan tudjuk ezt egy kicsit egészségesebbre, alakkímélőbbre ráadásul húsmentesre varázsolni?!

Hát így:

Hozzávalók:
2 db közepes méretű édesburgonya
2 db közepes méretű lilahagyma
3 db tojás
2 db paradicsom
250 ml rízstejszín
100-200 ml olivaolaj
(vegán) reszelt füstölt sajt a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat tegyük fel főni forrásban lévő vízbe 5-10 percig! Az édesburgonyákat pucoljuk meg és karikázzuk fel kb. fél centis vastagságú karikákra! Tegyünk ugyanígy a lilahagymákkal és karikázzuk fel a paradicsomokat is! Ha a tojások megfőttek, pucoljuk meg őket és szintén vágjuk gerezdekre! Vegyünk elő egy tepsit és a szeletekre vágott burgonyát, hagymát, paradicsomot és főtt tojást szép sorjában pakoljuk végig benne, nyugodtan csinálhatunk több réteget is egymás tetejére, arra figyeljünk, hogy minden réteget sózzunk borsozzunk, mielőtt rátennénk a következőt! Végül az egészet öntsük le olivaolajjal és a rizstejszínnel, szórjuk meg a reszelt sajttal és tegyük előmelegített sütőbe! 180 fokon süssük addig, míg a krumpli is megpuhul és a sajt szépen rápirul a tetejére! Ha szükséges, először süssük alufoliával lefedve, majd az utolsó 5-10 percre vegyük le a fóliát, hogy csak akkor piruljon rá a sajt!

Jó Étvágyat!
#fitkifli

Szólj hozzá

Írj üzenetet!