fitYoga

A tradicionális kelet és a modern nyugat tökéletes találkozása. Egy stílus mely a hagyományos hatha, ashtanga vonalakat ötvözve hozta el a mindennapi élet pörgős világába a teljes egyensúly megteremtését. Az energiák harmónikus, egymást kiegészítő áramoltatásával erősíti testünket és teremti meg a lelki harmóniát egy egy hosszú nap előtt vagy után. A gyakorlások alkalmával folyamatosan váltják egymást a dinamikus és statikus feladatok, mellyek a légzéssel és a teljes kikapcsolódással párosulva a legjobb feltöltést és fejlődést jelentik majd Neked minden síkon.

Deepwork

A deepWORK® ötvözi a bodyART® és az IRON SYSTEM® mögött rejlő tudást. atletikus, intenzív, ugyanakkor egyszerű, különleges és más ismert mozgásprogramoktól meglehetősen eltérő edzésforma: a gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a rengeteg pozitív energia! Csoportosan, mindenféle eszköz nélkül végzett holisztikus funkcionális tréning, amelynek kitalálója Robert Steinbacher!
A deepWORK™ mozgássorokat úgy fejlesztették ki, hogy a megfelelő légzésgyakorlatokkal kombinálva mindig együtt jelenjen meg bennük az erősítés és a nyújtás, azaz a feszültség és a relaxáció.
A deepWORK™ órák különböző szakaszokból állnak, amelyeknek az öt természeti elem – föld, fa, tűz, fém és víz – az alapja. Ezek más-más energiaforrásokat képviselnek. A deepWORK™ óra egyes szakaszainak végén a résztvevők energiaszintje jelentősen visszaesik. Ez az a technika, amelyre meditációs terápia, az úgynevezett dinamikus meditáció is épít. Ezt a főként távol-keleti gyökerekkel rendelkező gyógymódot depresszióban, rákban vagy pszichoszomatikus betegségekben szenvedő egyéneknél alkalmazzák.

Alakformáló

Egyszerű, jól követhető óra ahol a fő izomcsoportok erősítésén, tónusfokozásán van a hangsúly.
Az óra bemelegítéssel indul, melynek során felkészítjük a szervezetet az edzésre. Ezután következik az óra fő része. Egyszerűen felépített, jól követhető gyakorlatokat végzünk az egész testre kiterjedően a lehető legtöbb izomcsoportot megdolgoztatva.
Az óra a változatos gyakorlatokkal és a különböző eszközök használatával éri el az alakformáló hatást. Az órán használt eszközök lehetnek pl. step pad, gumikötél, kézisúlyzó, fitball, flexi-bar, softball, dynair párna.
A levezető részben a megdolgoztatott izmokat megnyújtjuk, hogy megőrizzék rugalmasságukat, regeneráljuk a testünket. Kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül bárki, bármikor csatlakozhat!

Köredzés

A köredzés egy szálkásításra nagyon jól használható edzésmódszer, ami kifejezetten alkalmas az állóképesség javítására, és a fittségi szint növelésére is. Nem véletlenül alkalmazzák ezt az edzésmódszert a legtöbb versenysportnál, mint kiegészítő edzés.
Az edzés célja egy edzésen belül a munkában résztvevő izmok és izomcsoportok változatos terhelése és azok komplex megmozgatása.  Ezek az órák nem monotonok, mivel egy edzésen belül többféle segédeszközt, módszert, vagy sportképességet (aerob állóképesség, erőállóképesség, erőfejlesztés, mobilitás, gyorsaság, egyensúly…stb.) alkalmazunk annak érdekében, hogy szervezetünk minél több új ingert kapjon.

Streching

Egyenlő lehetne a nyújtással, de mi szeretnénk többet “nyújtani”. Ezen az óratípuson a nyújtáson kívül a megfelelő izomegyensúly állapot elérésén dolgozunk, így érve el a megfelelő tartást, egészséges gerincet és izületeket.

Afrobeat

Afrikai ritmusokkal tűzdelt, táncos óratípus mely kiváló örömforrás mellett nagyon jó állóképesség fejlesztő és zsírégető hatással is rendelkezik, megmozgatva a testet és agyat egyaránt.