Kosár

Rengeteg embert érint napjainkban a home office és annak pozitív-negatív hatásai, velejárói.

Az alábbi cikk arról szól, hogy hogyan is nyilvánul ez meg sportolási szokásainkban, milyen lehetőségeink vannak és hogyan tudjuk előnyünkre fordítani ezt a szituációt.

Természetesen ahány ember, annyi féle személyiség és eltérő igény. Biztosan van, aki az egész napos otthonülés előtt/után alig várja, hogy végre kiszabaduljon és elmenjen egyet a szabadba futni, sétálni, biciklizni, vagy akár a telefonján/Ipodján kivinni a fitkifi.hu egyik edzését a kertbe, teraszra, közeli parkba és lenyomni ott!

Azonban, aki inkább bekuckózós, szeret időt tölteni az otthonában, vagy éppen kisbabája, kisgyermeke miatt nehezebbet tudja megoldani a kimozdulást, annak sincs miért aggódnia.

A legfontosabb (mint az élet számos más területén is) a manapság méltán híressé vált time management fogalma! Ugyanis a home office rengeteg időt tud neked megspórolni, de rengeteget el is venni, ha nem figyelsz oda!

Első tanácsunk tehát, hogy ugyanúgy osztd be az idődet, legyen meg a munkaidőd, pihenésre szánt időd, egyéb feladatokra, intézendő ügyekre szánt időd és a legfontosabb, az EDZÉSIDŐD is! Akár a munka előtt, akár a munka után, de tűzd ki az a fix időpontot, amikor elkezded és befejezed a mozgást, alakítsd ki a számodra legmegfelelőbb rendszert és ragaszkodj hozzá, különben hamar elveszel és mindig találsz kibúvót…
Használd ki, hogy otthon vagy és rendszeresen állj fel, mozgasd át magad, válts a pozíciók között, amiben dolgozol, így a tested nem szokik hozzá ugyanahhoz az egy roppant káros hatással bíró ülő pozícióhoz, amelyet mondjuk egy irodában kénytelen lennél követni!
Tarts 10-15 perc pihenőket óránként, kétóránként és egy cigi elszívása vagy egy 5 kávé lehúzása helyett sétálj egyet a friss levegőn a szabadban, vagy csinálj meg egy 10 perces átmozgató fitkifli.hu-s videót!

A home office és az otthon edzés rengeteg időt és költséget tud neked megspórolni, ha odafigyelsz!

Órákat spórolsz meg az utazás, dugóban ülés, parkolóhely keresés vagy épp edzőtermi recepción várakozás, sorban állás elkerülésével!
Nem költesz benzinre, bkv jegyre, bérletre, parkolásra, esetlegesen bébiszitterre!
Nem amortizálódik az autód!
Nem kell alkalmazkodnod órarendhez, időpontokhoz, a saját magadnak megteremtett rutinod szerint tudsz mozogni ráadásul kényelmesen, biztonságosan a saját eszközeiddel és a saját környezetedben!

Hozd ki az a lehetőségeidből a maximumot és koncentrálj a pozitívumokra! Kezdd el most!
#maradjotthonisfitt #fitkifli

Szólj hozzá

Írj üzenetet!