Hozzávalók a tésztához:
-
350g teljes kiőrlésű búza vagy zabliszt
-
120g vaj/kókuszzsír
-
20g élesztő
-
csipetnyi só
-
2 evőkanál eritrit
-
2 tojás sárgája
-
50 ml növényi tej (mandula, kókusz, stb.)
Hozzávalók a diós töltelékhez:
-
250g darált dióbél
-
5 evőkanál eritrit, akinek ez nem elég édes, tehet hozzá még steviát is
-
1 db reszelt jonathán alma
-
aki szereti tehet bele 2 evőkanál áztatott mazsolát/aszalt meggyet/aszalt apróra vágott sárgabarackot
-
ízlés szerint mehet bele egy citrom reszelt héja is
Ezután újra megkenjük a tojásfehérjével, és fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk. Előmelegített, forró, gőzös sütőben barnás-pirosra megsütjük. (Akkor lesz gőzös a sütő, ha egy kis lábast teletöltünk vízzel, és a sütő aljára tesszük, ami sütés ideje alatt párolog.) Csak akkor szedjük ki a tepsiből, ha már teljesen kihűlt, mert melegen könnyen törik.
Kellemes Karácsonyi Készülődést Mindenkinek!