Kosár

Sziasztok!

Úgy gondoltam, hogy egy kicsit elkezdem visszapörgetni az életet az oldalba, elsőkörben egy vlog-bloggal.
(Na persze hamarosan jönnek az edzések is, de ezt még ki kell találnunk, hogy hogyan tovább)

Szóval elmentünk Fannival ballonozni… Milyen volt? Hogy bírtuk? …stb.

 

Születésnapomra az én kis barátaim megleptek engem (és Fannit) és hőlég ballonos kuponnal. (Na persze ez nemtudom kinek lehetett az ötlete, mert velem szemben többszörös szivatás és az életben soha nem is említettem, hogy én ilyet csinálnék vagy terveznék…BTW: Fanni igen!)
Na mindegy is így hát próbáltuk megszervezni ezt az egészet. Nyílván ez nem olyan egyszerű, mint gondolnád. Első körben kell valaki, aki vigyáz addig Zoéra és a Srácokra! Utána nekünk is kell hozzá szabadidő, plusz az időjárás elég keményen keresztbe tud tenni egy ilyen programnak, ahogy nekünk keresztbe is tett már előtte. Na, de most ÖSSZEJÖTT!!!

Korai “repülésre” kaptunk időpontot, úgyhogy 3:30kor keltünk…volna, ha Zoé nem szeretett volna 2-3 között kajcsizni egyet, úgyhogy Fanni picit még korábban ébredt. Utána reggeli kutyaséta, KV és indulás. 5:30ra már Budapesttől olyan 40km-re kellett lennünk, hogy mehessünk. Picit korán érkeztünk a találkozó pontra, ami egy benzin kút volt és szépen sorba vártuk, hogy jöjjenek a többiek. Elég érdekes ilyen korán reggel egy benzinkút is. Mennyi ember, mennyi életút…ilyen korááááánnn???!!!

Aztán szépen lassan olyan 5.30 körül (szigorú pontossággal) megérkezett 2 böszme nagy teherautó és 1 terepjáró vontatóval, ami gyanúsan már miattunk és a többi résztvevő miatt jött. Tali a parkolóban. Na innen már indul is a buli…

Itt felengedtek egy lufit, ami olyan teszt volt, hogy megnézzék a szél irányát és erősségét. (Itt még bármikor azt mondhatja a pilóta, hogy nem megyünk sehova!) Időjárás stimmelt úgyhogy konvojban megindultunk utánuk a mezőre. Minden tisztve víz, reggeli friss-hűs levegő. Imádom érzés.
Utána jött a kipakolás, itt bizony mindenkinek részt kellett ebben vennie. A mi ballonunkban 12en utaztunk plusz a pilóta, minden súlyra pontosan kiszámolva. Elsőkörben hideg levegővel (Óriási ventilátorokkal) töltötték fel a ballont, majd jött a forró gáz. (Eszünkbe se jutna, hogy milyen sok ember kell ennek a felállításához. Csapatmunka ezerel)

Miután minden kész volt, meg voltak a szigorú karabíner, kábel, ballon, palackok ellenőrzése. INDULÁS!

Az elején nagyon rossz volt! NE NÉZZEN LE, AKINEK TÉRISZONYA VAN! (Mostmár ezt is tudom)
De, ha messzire nézel semmi baj nem lesz és szép lassan hozzászoksz. Csodás minden ott fent, olyan szép és olyan nyugodt. Annyira kicsinek tűntek az autók, a házak, hogy elképesztő és tényleg ott fent csak a kutyák ugatását lehetett hallani. Elképesztő. NEM OLYAN, MINT HA REPÜLŐN ÜLNÉL! Tényleg szuper! Szinte elvesznek a gondok és felülről szemlélhetsz meg mindent.
A csoda mellett azért valahol félelmetes is. Hiszen nem tudod 100%-ig irányítani ezt a hatalmas lufit. Tudod befolyásolni, hogy mennyire emelkedjen vagy süllyedjen. Lehet forgani. De az irányt és a tempót a szél diktálja (Ezért volt az elején a lufis teszt). Úgyhogy a nagy csodálkozásban ismét észrevesszük és ismét megtanulhatjuk, hogy a természet az úr. Mi annyira aprók vagyunk ehhez képest. Lehet vele együtt ténykedni, de ellene semmi kép.

Lehet ez is volt ennek a kis útnak  célja. Emlékeztetni az ősi törvényre. Nemtudom.
Minden esetre hálásan köszönöm a barátaimnak az ajándékot. Fanninak, hogy jött Velem. Zsoltinak, hogy kivitt minket és jött utánunk összeszedni is és persze a nagyszülőknek, hogy vigyáztak a gyerekekre, amíg mi lebegtünk egyet.

Csekkoljátok a videót! Köszi, hogy elolvastátok!

Ha támogatnád a következő nagy tervemet itt megteheted:
https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=MLTZ2LTTHFLTQ

 

 

Szólj hozzá

Írj üzenetet!