Te mit nassolsz, amikor az ebédet már rég magad mögött hagytad, de a vacsorához még túl korán van?!
Neeem, ne egy hatodik kávét igyál valami kis sütivel!!
Mit szólsz egy csésze teához és egy marék pisztáciához?
Olvasd végig a cikket és garantálom, hogy megéri jól döntened!
A pisztácia
Tudtad, hogy a pisztácia tulajdonképpen egy gyümölcs, amely Szíriából, Görögországból és Iránból ered?
A pisztácia magas arginin tartalma nagy szerepet játszik a szervezet anyagcsere folyamataiban, valamint segít a nitrogén-oxid szint növelésében, amely segít megakadályozni, hogy a vérerek falain a koleszterin lerakódjon. A pisztácia úgynevezett “jó fajta”, telítetlen zsírokat tartalmaz, melyek hamar elégnek és nem halmozódnak fel a testben. Kutatásokkal igazolják, hogy a pisztácia segít csökkenteni a vérben lévő koleszterinszintet, megelőzve ezzel a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
A pisztácia 10%-al csökkenti a stressz okozta magas vérnyomást!
Tulajdonképpen egy antioxidáns raktár, tele A vitaminnal, E vitaminnal, magas fehérjetartalommal és gazdag ásványianyagtartalommal. Napi fél csésze 50-80g pisztácia például már fedezi egy felnőtt ember ásványianyag szükségletét a magas kálcium, vas, magnézium és réztartalma révén.
Na, hogy hangzik? 😉
Dönts ma jól és nassolj csoki helyett pisztáciát, vagy más olajos magvat!