Kosár

Kedves Naplóm!
De tényleg így is kezdődhetne egy-egy blog bejegyzés, hiszen mi is ez, ha nem életünk egy-egy szeletének naplózása csak éppen ez direktbe kifelé szól a naplók nagy része pedig nem… na mindegy, csak nem ittam meg a reggeli kávémat valószínű azért vannak ezek a gondolatok.

 

Eljöttünk nyaralni, 1 gyerek, 2 kutya és 2 föl-nőtt(?!). Ez oké más is jár így, de hogyan oldjuk meg az odafigyelős étkezéseket, hogyan oldjuk meg az edzéseket és én hogyan viszem tovább a “le az apatesttel” projektemet?!
Hát kérem így…

Amikor ezeket a sorok írom már csütörtök reggel van, 06:30. A srácoknak meg volt a reggeli (igen kistermetű kutyák, úgyhogy kétszer esznek egy nap), reggeli eü séta, csajok még alszanak én pedig a kávém mellett a teraszon ülve írom a tuttit és hallgatom a madarakat. Sajnos nincs annyira jó időnk, hogy a Balcsiban úszkáljunk, de ezt már induláskor is tudtuk, na de térjünk is vissza ide!
Már Zoéka érkezésekor tudtuk, hogy idén nagy külföldi nyaralások nekünk nem nagyon lesznek, így ezt az egy hetet lőttük be, Fanni nagymamájánál a Balaton mellett. Persze utazás előtti héten már azt is sejtettük, hogy nem a strandolásról fog szólni a nap, mert nincs annyira jó idő (mondjuk ez megkönnyíti azt a részt, hogy a srácokkal nem tudnánk bemenni, mert sajnos ez nem kutyás strand és még ilyenkor sem engedik le őket pórázon, csak sétállva egyet a parton…:( )

Az indulásról.

Ahogy a videóban is említettem, azért ez nekünk nem egyszerű. Annyi cuccunk van, hogy komolyan el sem tudom képzelni milyen lenne elindulni 2 vagy 3 gyerekkel… de tényleg 😀 .
-babakocsi, hozzá gyerek ülés és mózeskosár,
-Zoé cuccai (1 sport táska, 1 hátizsák)
-1-1 sport táska nekünk,
-1-1 alvópárna a srácoknak (amiben otthon is alszanak) + 1 játék,
– egy hűtőzsák benne azok a kaják, ami nem biztos, hogy ott is beszerezhető vagy otthon csak megromlana
– 1 nagyobb szatyor extra dolgok: Kutyatáp, fehérje, vitaminok, töltők…
– TRX, Jóga matrac

Na asszem úgy ennyi. Ugyan nekem van egy kombim, amit édesapám használ, de mi szeretünk kísérletezni, úgyhogy nem azzal jöttünk. Fanni városi terepjáróját nagyon szeretjük, brutál kényelmes, de így elindulni nagyon kicsi is. Viszont Zs barátunk kölcsönadta az ő “kis autóját” egy 540-es BMW-t. Na már most ha biztos tudjátok, hogy ezeknek hatalmas a csomagtartójuk, de tényleg. (Mi mindig úgy mondtuk, mint a maffiózós filmekben, hogy 6hullás…:D) Na ebbe épphogy befértünk!

Mi a Tanulság, ha kis gyerekkel vagy gyerekekkel indulsz el, esetleg kutya-kutyák is vannak, mindenképp kell egy kombi vagy teherautó vagy csuklós busz. ennyi:D
Az indulásunkban nekünk az is vicces szokott lenni, hogy Barni imád kocsikázni, Bershka viszont ugyanennyire utál (szegényem mindig rosszul van az autóban), úgyhogy Barnus reggel óta olyan extázisban volt, hogy nem lehetett lenyugtatni. De tényleg elképesztő, hogy megérzik a kutyák. Mindent tudnak, ha hiszed, ha nem!

Szóval így pakolj össze ennyi mindent, jól átgondolva.

Elindultunk, persze az autópályán mindenki aludt, én bambultam és nem kanyarodtam le időben, (nem is tudom Zoétól vagy a srácoktól számítottam jobban NAVIS útmutatóra :D) úgyhogy kb plusz 20 perccel később, de megérkeztünk a Balcsira. Szerencsés volt, hogy tényleg végig aludtak. Zoéka sem volt éhes, Bersi sem lett rosszul. Perfetto.
(Aznap még otthon volt edzés, mert elmentem tekerni, hiszen tudtam, hogy bringát nem hozunk, így azt behoztam előre.) Kipakolás után, Zoéka is megvacsorázott, majd elindultunk a partra az egyik kedvenc éttermünkbe, hátha odaérünk és még 20.00 előtt tudok vacsorázni én is. Nem sikerült, de gondoltam nyaralunk nem fogok most aggódni 15-30 perceken, úgyhogy ez belefér. Pizza. Na basszus rögtön az első nap. Én? pont én? nem bírtam ki ez van, a hétre annyi a “csaló” napnak, úgyhogy egy pohár rosét is megkóstoltam hozzá, pedig nem vagyok nagy boros, de itt legalább tudatosítottam magamban, hogy akkor holnap meg kell toljam az edzést.
Visszaérkezés után láttuk, hogy a srácok közül valaki már “jelölt” méghozzá egy takarót. 🙁
Basszus ez annyira kínos, főleg, hogy Zoé születése óta sehol nem mehetnek ágyra, kanapéra és életükben soha, de tényleg soha nem jelöltek párnát, takarót, ágyneműt… Na mind1 is már. Kézi mosás, majd gépi. Fekvés, alvás olyan éjfél körül. Persze szegény Bershkára most jött rá a hányás, úgyhogy fekvőhely mosás, kutyaséta… 3körül le is feküdtem, reggel szokásos 5:15kor keltet az órám, na mondom biztos nem…de. Keltettek a srácok is.

Szépen indul a nyaralás: 1. nap
Kb 2 óra alvással nem éreztem elég erőt az edzéshez. Az órám sem javasolta, megfelelő regenerációs idő hiánya miatt. Úgyhogy a reggeli edzés is kimaradt. Visszadőltem még picit, majd elmentünk Keszthelyre bevásárolni frissen zöldséget, pékárut és mindent, ami kellhet. Délutáni programként, hogy a fiúkat lefárasszam elmentünk egy rövidet kirándulni, majd később futni is. (Ezeket látjátok a videón is)
Ezekben az a jó, hogy a kirándulás nem csak sport, de kikapcsolódás is egyben. Tehát úgy töltődsz, hogy közben égeted a kalóriát, mozgatod a tested, frissíted az elmét. A futás ugyanez jelen esetben. Engem tölt, hogy a Balaton mellett vagyunk. Futás után leültünk kicsit a földre és töltekeztünk. Földeltünk is. Imádom érzés. Szóval idáig egész jól haladok. 8órás étkezésekre tudok figyelni, megérkezés utáni vacsorától eltekintve az ételek minősége is pipa és edzésben sem szenvedünk hiányt. Meglátjuk majd hogyan tovább…

Elkezdtem írni a blogot: 2.nap
Korán keltem, most már a megszokottak szerint. Kicsit lustálkodás után, már 6kor reggeliztek a srácok, voltunk egy kisebbet sétállni és 6:30kor már a klaviatúrát püfölöm. Megfogadtam, hogy csak azért nyitom ki a gépet, hogy blogot írjak, nagyon max egy kis netflix, de inkább olvasgatok és semmi munka. Egy hetet muszáj mindenkinek távol töltenie a munkától még akkor is ha látom, hogy jött e-mailem. Ez a leszarom hét, nem érdekel.
(Egyébként ebből szerintem havonta kéne mindenkinek. Jobb lenne a teljesítőképesség is, kreatívabb és pihentebb lenne a hangulat, ergo jobban menne a munka. Fura, hogy miért dolgozunk annyit?! És mindig?! Na jó ezt majd egyszer máskor talán jobban kifejtem, de nem most, most nyaraljunk…:P )
Ez a nap kicsit más volt, mint terveztem, dehát gyerkőccel és kikutyákkal tervezni… 😀 (Szuper dolog, de minek?!  :P:D)

Délelőtt még visszadőltem kicsit aludni éreztem, hogy nem vagyok 100%, majd ebéd és szép lassan elindult a nap, de közben folyamatosan azt lestük mikor szakad ránk az ég… Elakartam menni a partra keresni egy szép szakaszt, ahova jöhetnek a srácok is és tudnék egy TRX videót felvenni, ez sajnos nem jött össze viszont elmettünk jó turista módjára shoppingolni, na de persze legalább hasznos dolgokat Zoékának! Én kint maradtam a srácokkal a boltok előtt, amíg a “csajok” nyomták és csak figyeltem. Figyeltem az embereket, kutyákat, reakciókat, az életet. Érdekes volt…
Délutánra már nagyon éreztük Fannival a mozgás hiányát, csak hogy álljunk neki?! Zoét “lepasszoltuk” a nagyinak, a srácok pedig kaptak egy kis szabad teret. Bershka természetesen lelkesen segített a szomszédnak gazolni, meg halat pucolni a napi horgászásból. De nem bánták, elmondásuk alapján szeretik a kutyákat és úgy látszott valamiért élvezik, hogy Bersikém átlógott hozzájuk bandázni ma is. Érdekes egyébként, hogy ide Barni nem megy. Ő a másik szomszédba szokott meglógni, ahova meg Bersi nem… érdekes…
Miután Zoéka is bealudt neki álltunk edzeni. Én a terasz egyik felén TRXeztem, Fanni pedig videót vett fel az oldalra. Zoé alszik. Bershka szomszéd. Szerintetek Barni kivel akart edzeni? Na ezt a meglepit meghagyom a videónak! És szép lassan ez a nap is eltelt, estére leszakadt az ég, sok program nem maradt. Mi is elfáradtunk, indulás aludni. Indulnánk, csak Zoé akarna bulizni, úgyhogy egy darabig még szórakoztatta éjszaka anyát.

Korán kelés: 3. nap
Korán keltem, mint a dolgos szép napokon. Ugyanik én ilyenkor járok el edzeni. Munka előtt, még mindenki alszik. Srácoknak reggeli, nekem egy pohár víz, kicsit séta és indulás. Imádom egyébként nézni, ahogy ébred a város. Szinte mindegy, hogy bringázok vagy futok. Egyszerűen tölt. Itt is kiakartam próbálni a Balcsin. A futó pajtik és korán kelők helyett itt csak idős bácsik néztek rám furán a víz parton, hogy vajon kergetnek-e, hogy futok vagy mi bajom van. Hozzáteszem, szerintem ők nálam is korábban keltek, hogy a botot a vízbe dobják, le a kalappal a horgászok előtt. De tényleg. Futás közben is pont ezen gondolkodtam. Én nem szeretek horgászni, sosem szerettem a halat és nekem tök unalmas az egész, de most más megvilágítást kapott. Le kalappal előttük, ők akik igazán a türelem és a várakozás mesterei! Elképesztő! (Ezek után sem fogok horgászni menni azért, de beírtam a piros pontot:P és kezdem megérteni.)

5km laza futás, majd egy 30 perces kis nyújtásosdis jógás valami a teraszon. Eső után, friss levegő, ébred a természet és mindenki más még alszik. Szép lassan kezdtem én is belejönni és felmérni, hogy úristen miket nem bírok amik pár éve még könnyedén mentek. Ez volt az első felismerésem, de nem bánkódásom! A második, amikor rájöttem, hogy mennyire hiányzik nekem ez az élet. A mozgás, a szabadság, a tanítás, a tanulás, a folyamatos fejlődés! Azért csak több, mint 10 évet éltem és dolgoztam így. Minden nehézség, küzdés, fáradtság ellenére, de szép is volt és még a lábujjaimat is elértem anélkül, hogy megküzdenék érte vagy felmenne a pulzusom..:D (Hidd el ez az “apatest” nem buli…)

Indulás haza: 4.nap

Hát eltelt… eljött ez a nap is. Viszont már a haza indulás nem olyan egyszerű, mint csak úgy kettesben… Várjuk meg, hogy elaludjon ne várjuk meg, mert a kocsiba úgyis alszik?! Előtte egyen? Úton haza vagy már csak otthon?
Első ilyen hazaindulásunk volt, elképesztően sok cuccal (azthittem kevesebb lesz, mint mikor jöttünk, de nem!) viszont szerintem teljesítettük. Hagytuk aludni Zoét, majd hazaúton is folytatta kis álmát… Annyira édes ilyenkor. Közel 3órás haza útból, kettő és felet aludt. Utazás előtt egy bő órát aludt. Mi következik ebből??? 😀
Az, hogy valaki éjszaka nem fog aludni. Így telt első családi nyaralásunk. 🙂 Szerettük. Várjuk a többit! 🙂

VLOG:
https://m.youtube.com/watch?v=TCXaSe9RkqU&list=PLhjhQj7rQ4E6zWEveZoxSaSj4ZqA6TAfp&index=2&pp=sAQB

Ha támogatnád a következő nagy tervemet itt megteheted:
https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=MLTZ2LTTHFLTQ

Szólj hozzá

Írj üzenetet!